Intelligent maskinell bearbetning för en hållbar verktygsprocess.

Vi arbetar med intelligent maskinell bearbetning i en modern maskinpark för att skapa verktyg.

På Lidhs Tooling var vi tidiga med att skaffa moderna maskiner och bli digitaliserade. 1973 skaffade vi en sänkgnistmaskin, en maskin som på den tiden var väldigt avancerad. Några år senare inköptes den första trådgnisten och 1981 installerades den första rätlinjestyrda fräsmaskinen.

Idag konstruerar vi och simulerar verktyg helt digitalt och i produktionen använder vi intelligent maskinell bearbetning. Vi har en modern maskinpark som används för att bearbeta detaljer och komponenter till verktygen. I maskinparken finns bland annat trådgnistar, CNC-fräsar, slipmaskiner och mätmaskiner.

Att vara digitaliserad och att arbeta med intelligent maskinell bearbetning är en självklarhet eftersom det har effektiviserat vår verktygstillverkning och sparat in på resurser. För att kunna bidra till en mer hållbar svensk industri behöver varje del av produktionen ses över. Och att spara in på resurser är ett viktigt steg i utvecklingen. Att arbeta med intelligent maskinell bearbetning ger också en mer kostnadseffektiv process vilket är gynnsamt för dig som kund.

Mer inom Intelligent maskinell bearbetning

CNC-fräsning

Som norra Europas ledande verktygstillverkare tillverkar vi verktyg och prototyper i världsklass.

Trådgnist

På Lidhs Tooling började vi tidigt med trådgnistning i vår verktygstillverkning

Legotillverkning och legobearbetning

Legotillverkning och bearbetning för både små och stora uppdragPå Lidhs finns en modern maskinpark där vi har stor vi kapacitet att hjälpa dig med legobearbetning. Hos oss i Dalstorp finns en stor och modern maskinpark, och med den som hjälp har vi kapacitet att genomföra både stora och små uppdrag av legobearbetning. Vi kan bland…

Maskinpark

Maskinpark för hållbar verktygstillverkning.Vi tillverkar verktyg i en modern maskinpark med bland annat trådgnistar, CNC-fräsar och mätmaskiner. På Lidhs skapar vi verktyg till europeisk och svensk industri i en modern maskinpark. Som verktygstillverkare med stor fokus på hållbarhet är det viktigt för oss att maskinerna vi använder levererar hög kvalitet och är bidragande till vår…