Mätning – en kvalitetssäkring i verktygsprocessen.

På Lidhs arbetar vi med mätning för att säkerställa kvaliteten på våra verktyg

Som verktygstillverkare har vi alltid haft stor fokus på kvalitet. Allt som lämnar vår industri ska noga kontrolleras innan det är redo att gå i produktion. Kontrollen sker i flera steg, dels genom simulering, dels genom mätning. Simulering används främst innan verktyget tagit fysisk form medan mätning används efter.

Genom att använda 3D-mätning kan vi säkerställa att verktyget och den verktygsproducerade plåtdetaljen blivit rätt tillverkat och att de matchar CAD-modellen. En mätmaskin fungerar genom att mäta tredimensionella punkter i X, Y, och Z-koordinater. Dessa punkter och koordinater jämförs med CAD-modellen och skapar en digital avbildning av det fysiska föremålet. När mätningen ligger inom de angivna toleransgränserna för den verktygsproducerade plåtdetaljen är det också säkerställt att verktyget blivit rätt tillverkat och monterat.

På Lidhs Tooling har vi två mätmaskiner och den största har ett arbetsområde på X=1000 mm Y=1500 mm Z=800 mm. Har du behov av mätning erbjuder vi hjälp med extern 3D-mätning samt programmering i Metrologs programvaror.

Läs mer om kvalitet och kontroll

Iso-certifieringar

På Lidhs Tooling har vi tre ISO-certifieringar. Dessa ISO-certifieringar är inom områdena kvalitet

Hållbarhet

På Lidhs Tooling jobbar vi ständigt med att utvecklas och öka hållbarheten.