Trådgnist för avancerade former med hög precision.

När vi tillverkar verktyg är trådgnistning en del av tillverkningsprocessen. Trådgnistning används för att skära i metall med en elektriskt laddad mässingstråd.

På Lidhs Tooling började vi tidigt med trådgnistning i vår verktygstillverkning, redan 1978 införskaffades den första trådgnistmaskinen. Det har gett oss över 45 års erfarenhet och en stor kompetens av att arbeta med trådgnistning.

När vi tillverkar verktyg är trådgnistning en del av tillverkningsprocessen. Trådgnistning används för att skära i metall med en elektriskt laddad mässingstråd. Tråden kan genom gnisturladdningar skära bort material från ett arbetsstycke. Metoden genererar låg kraft på arbetsstycket vilket gör att det lämpar sig bra för både ömtåliga komponenter och för grova eller härdade material. Genom att använda sig av en trådgnist går det att framställa avancerade former med hög precision.

I vår moderna maskinpark finns fyra trådgnistmaskiner och det största arbetsområdet är 800x600x320 mm. På Lidhs har vi tre medarbetare som är specialiserade på trådgnistning och som varje dag tar fram avancerade verktygsdelar och komponenter i trådgnisten. Detaljer som sedan monteras och blir till formande verktyg för produktion inom den producerande verkstadsindustrin.

Mer inom Intelligent maskinell bearbetning

Intelligent maskinell bearbetning

På Lidhs Tooling var vi tidiga med att skaffa moderna maskiner och bli digitaliserade.

CNC-fräsning

Som norra Europas ledande verktygstillverkare tillverkar vi verktyg och prototyper i världsklass.

Legotillverkning och legobearbetning

Legotillverkning och bearbetning för både små och stora uppdragPå Lidhs finns en modern maskinpark där vi har stor vi kapacitet att hjälpa dig med legobearbetning. Hos oss i Dalstorp finns en stor och modern maskinpark, och med den som hjälp har vi kapacitet att genomföra både stora och små uppdrag av legobearbetning. Vi kan bland…