Legotillverkning och bearbetning för både små och stora uppdrag

På Lidhs finns en modern maskinpark där vi har stor vi kapacitet att hjälpa dig med legobearbetning.

Hos oss i Dalstorp finns en stor och modern maskinpark, och med den som hjälp har vi kapacitet att genomföra både stora och små uppdrag av legobearbetning. Vi kan bland annat hjälpa dig med bearbetning i våra trådgnistmaskiner, 5-axliga CNC-fräsar eller hjälpa till med 3D-mätning i våra mätmaskiner. I maskinparken finns även hålgnistmaskiner, slipmaskiner samt en mikrobläster.

 

Lidhs Tooling som din samarbetspartner för legobearbetning

När du väljer oss på Lidhs Tooling som din samarbetspartner för legobearbetning får du personal med stor kompetens och lång erfarenhet. Vi jobbar för långsiktiga och hållbara samarbeten och har legobearbetat detaljer för flera stora varumärken inom verkstadsindustri, både inom svensk industri och internationellt. Vi erbjuder en kostnadseffektiv process som levererar högsta kvalitet. Tveka inte på att kontakta oss om du behöver hjälp med legobearbetning!

 

Vi erbjuder legotillverkning av specialdetaljer i flexibla serier.

Lidhs Tooling är en verktygstillverkare med fullservice som erbjuder dig tjänster inom flera områden. Utöver prototyptillverkning och nyproduktion av verktyg arbetar vi med ett flertal servicetjänster, som till exempel legobearbetning.

 

Erfaren serviceavdelning

Vår serviceavdelning utför löpande service av verktyg som går i produktion för att säkerställa funktion och underhålla verktyget. Skulle något, till exempel ett haveri, ändå uppstå hjälper vi dig snabbt. Utöver löpande service av verktyg kan vi också hjälpa dig inom andra områden. Vi kan hjälpa dig med 3D-mätning och programmering i Metrologs programvaror samt ta fram reservdelar till din produktionsutrustning. På Lidhs har vi också en modern maskinpark med stor kapacitet för legobearbetning.

Trådgnist för legobearbetning i små och stora serier

I vår moderna maskinpark finns fyra trådgnistmaskiner och det största arbetsområdet är 800x600x320 mm. På Lidhs har vi tre medarbetare som är specialiserade på trådgnistning och som varje dag tar fram avancerade verktygsdelar och komponenter i trådgnisten.

CNC-fräsning legobearbetning

I maskinparken på Lidhs Tooling har vi sex CNC fräsmaskiner med ett arbetsområde upp till 3200 x 2100 x 920 mm. Med dessa maskiner kan vi fräsa de ingående delarna i ett verktyg samt hjälpa andra företag inom svensk industri med legobearbetning.

Efterbearbetning

Vi erbjuder efterbearbetning i våra maskiner för slipning och svarvning av detaljer och komponenter.

Kvalitet och kontroll

Vi kontrollerar kvaliteten på våra verktyg genom flera steg. Under verktygstillverkningen kontrolleras och simuleras verktygskonstruktionen flera gånger för att få information och resultat på hur verktygets lösning kommer att fungera. Med hjälp av den informationen konstrueras verktyget tills simuleringen ger ett godkänt resultat.

Leveranser

Leveranser och leveransbestämmelser av verktyg och legotillverkade delar sker enligt:

Leveransbestämmelser NL 17

Leveransbestämmelser specialverktyg NL 17

Kontakta oss om ni har frågor om leveranser.

Kontakta oss

Konstruktion vid behov

På Lidhs Tooling är vi specialiserade på legobearbetning och tillverkning av serier. Vi erbjuder hjälp med konstruktion av verktyg, delar och komponenter vid behov och vi har lång erfarenhet inom konstruktion.

Kontakta oss om ni behöver hjälp med konstruktion.

Kontakta oss

Lidhs partnerprogram – VIP – avtalskund

Att vara avtalskund hos Lidhs har många fördelar. Kontakta någon av våra säljare så berättar vi mer om varför ni ska vara avtalskund hos Lidhs.

Kontakta oss om ni är intresserade av att bli avtalskund.

Kontakta säljare

Vår maskinpark

I vår maskinpark finns fleroperationsmaskiner, trådgnistar, hålgnistar, slipmaskiner, microbläster och mätmaskiner. Vi har även tre pressar för att kunna testa verktygen och kontrollera kvaliteten innan slutleverans till kund.

Till maskinparken

Läs mer om hur vi kan hjälpa er med legobearbetning

Reservdelar till verktyg

Då och då behöver delar av en produktionsutrustning bytas ut, ibland för att något gått sönder och ibland för att delar blivit utslitna.

Mätning

Som verktygstillverkare har vi alltid haft stor fokus på kvalitet.