Lidhs historia - Över 50 års erfarenhet av verktygstillverkning

Från vår start har vi växt kontinuerligt och vi är idag ledande som verktygstillverkare i norra Europa.

Lidhs Tooling är verktygstillverkaren med lång erfarenhet. Vår historia startar 1969 när Bertil Lidh grundar företaget i Dalstorp. Över 50 år senare finns vi fortfarande kvar på samma plats. Vi tillverkar verktyg för den producerande verkstadsindustrin, det innebär att vi har en bred kundbas inom svensk industri. Några exempel på kunder är företag inom möbelindustrin, fordonsindustrin och vitvaruindustrin.

Verktygstillverkning har vi på Lidhs alltid arbetat med, men processen har under åren sett annorlunda ut. När företaget grundades ritade konstruktörerna på ritbord och för att få stansarna rätt fick de filas för hand. Genom åren har det kommit nya maskiner och tekniker som skapat en effektivare och noggrannare verktygstillverkning. Datorn har ersatt ritbordet och vi har blivit experter på simulering. Vi simulerar alla verktyg innan produktion för att skapa en effektivare och mer hållbar tillverkning.

Från vår start har vi växt kontinuerligt och vi är idag ledande som verktygstillverkare i norra Europa. Vår historia har dock bara börjat, verktygsbranschen är en framtidsbransch och på Lidhs Tooling står vi väl rustade.

Vår vision

Som verktygstillverkare vill vi producera verktyg i hög kvalitet

Miljö

Miljöcertifiering enligt ISO 14001Som en del av vårt hållbarhetsarbete valde vi tidigt att digitalisera vår verktygstillverkning, och vi har under flera år arbetat med simulering På Lidhs Tooling är miljö och hållbarhet en central del. Vi jobbar kontinuerligt med att öka hållbarheten av vår verksamhet och vill genom det bidra till en mer hållbar svensk…