SVERIGES LEDANDE VERKTYGSTILLVERKARE FÖR PLÅTFORMNING

LIDHS PROCESS FOR SOLUTIONS

Verktygsbranschen är definitivt en framtidsbransch och här på Lidhs står vi väl rustade. Vi har stor kompetens inom företaget, vi finns nära våra kunder och kan erbjuda snabba leveranser. Vi satsar hela tiden på tekniska innovativa lösningar som hjälper oss att vara ett kostnadseffektivt alternativ för våra kunder. Vi har lärt oss att långsiktiga och hållbara samarbeten skapas av människor. Med vår unika produktionsprocess agerar vi ansvarsfullt och bidrar till en hållbar svensk verkstadsindustri.
Konstruktion

Konstruktion och simulering är två funktioner som ligger nära varandra. När ett nytt verktyg ska tas fram krävs dessutom en rejäl dos kreativitet. Vi på Lidhs har lång erfarenhet av digital simulering. Vi kan förebygga och ändra verktygslösningen så att vi vet att verktygets lösning håller innan produktionsstart i våra maskiner. Med hjälp av en stabilitetsanalys för plåtdetaljens referenspunkter kan vi konstruera verktyget så att tillverkningsvariationen hos kunden minskas. Vår produktionsprocess sparar både tid, stål och miljö – det är bra, både för er som är våra kunder och för miljön som vi alla delar.
Läs mer

Produktion

Lidhs tillverkar verktyg till det som utgör basen i vårt näringsliv, den producerande verkstadsindustrin. Vi tillverkar verktyg för bl.a. fordons-, elektronik-, vitvaru- och möbelindustrin. Vi är specialiserade på verktyg för plåtformning. Verktyg för plåttjocklek från 0,10 mm och uppåt, legobearbetning i trådgnist-, CNC- och mätmaskiner.
Läs mer

Service

För att du som kund alltid ska kunna få snabb service och underhåll på verktyg har vi en egen avdelning som arbetar med detta. Behöver du en reservdel, hjälp med 3D-mätning, legobearbetning eller programmering? Vi hjälper er snabbt vid t.ex. ett haveri och strävar hela tiden för att kunna ge er bästa möjliga service. Vi utför även löpande service av verktyg som går i produktion.
Läs mer

SVERIGES LEDANDE VERKTYGSTILLVERKARE FÖR PLÅTFORMNING

Lidhs process for solutions

Tack vare våra uppdragsgivares erfarenhet och krav har det under åren gjort oss till Sveriges ledande verktygsföretag!

Lidhs är ett verktygsföretag som ursprungligen startades 1969. Vår erfarenhet är din trygghet till en driftssäker produktion.

Vi är idag 35 anställda och har en bred kundbas i Sverige och utlandet, där en stor del av omsättningen går på export.

Tillverkning av moderna verktyg måste ske så att verktyget får en optimal roll i kundens produktion så vi har specialiserat oss på den grundläggande fasen i ett projekt, dvs. simulering av den plåtformade processen och därefter utformning av en konkurrenskraftig teknisk verktygslösning. Läs mer

  • ISO 9001

  • ISO 14001

  • ISO 45001

HAR DU EN IDÉ DU VILL FÖRVERKLIGA?

Service

Vi på Lidhs har under åren sett behovet av underhåll av verktyg och vi strävar hela tiden efter att du som kund ska få bästa möjliga service. Vi har lång erfarenhet av service och utför löpande service på verktyg som går i produktion.
Legobearbetning

I vår moderna maskinpark har vi stor kapacitet att hjälpa er med legobearbetning. Allt från trådgnistning till avancerad 5-axlig fräsning och mätning. Kontakta Tommy Hoof för legobearbetning.
Läs mer

Reservdelar

Behövs en reservdel till produktionsutrustningen? Lidhs har bra resurser att hjälpa till med att ta fram reservdelar. Kontakta Ove Axengren för legobearbetning och reservdelar.
Läs mer

Mätning

Har ni behov av mätning? Vi erbjuder extern 3D-mätning och programmering i Metrologs programvaror. Mätmaskinens arbetsområde är X=1000mm Y=1500mm Z=800mm. Kontakta Anders Svensson angående mätning.
Läs mer

nyheter

Vi på Lidhs har massor av nya modeller och idéer som växer fram här i Dalstorp och står alltid beredda att hjälpa våra kunder med innovativa lösningar. Följ oss här och på sociala medier för att ta del av de senaste nyheterna.