Nya ägare till VA Tooling, Dalstorp

En företagsöverlåtelse av VA Toolings Dalstorpsfabrik blev klar under onsdagen den 27 juni 2018. Företaget gick i konkurs den 9 maj i år och har under en tid drivits av konkursförvaltare. Det är fd ägare Harriet Lidh som tillsammans med nuvarande platschef Magnus Andersson som tagit över verksamheten. Det nya företaget kommer att heta Lidhs Tooling AB och man övertar personal, tillgångar och verksamhet i Dalstorp.Magnus Andersson kommer att bli VD för Lidhs Tooling, och Harriet Lidh kommer som styrelsens ordförande främst att arbeta med strategiska utvecklingsfrågor för bolaget.

– Vi är mycket glada över att kunna driva verksamheten i Dalstorp vidare, säger Harriet Lidh. Det är platschefen tillsammans med ledning o personal som gjort detta möjligt, och jag är imponerad av den drivkraft och lojalitet som företagets personal visat under denna turbulenta tid. Även många av företagets större kunder har visat en stor samarbetsvilja att få till en lösning för fabriken i Dalstorp.

Efter att ha arbetat i verktygsbranschen under större delen av vårt yrkesliv, känner vi en stark övertygelse av behovet för verktygstillverkning i Sverige. Vi tackar för det stöd och förtroende som vi fått under de senaste månaderna från kunder, leverantörer, kollegor och samarbetspartners. Ni skall veta att det varit till stor hjälp i vår process! Vi kommer nu att arbeta vidare som professionell verktygstillverkare och hoppas på ett fortsatt bra samarbete med många positiva kontakter med er framöver!

Personalen på Lidhs Tooling
genom VD Magnus Andersson, +4670-653 03 19

Dalstorp den 27 juni 2018